Van mijn dochter kreeg ik een pot mincemeat.
Een oud engels recept dat veel wordt verwerkt
in gebak.
Wat er allemaal in zit durf ik niet te zeggen maar
het is heerlijk!!
Zeg nou zelf het potje alleen al is een feestje in
de keuken.
De grote dennenappels hangen aan de haal voor het keukenraam.
op het rek staat en hangt inmiddels alleen oud koper.
Even speelde ik met het idee op na de kerst weer een
chique keuken te creëren met mijn jachtservies en
zilver maar ik kan hier nog even geen afscheid van nemen.
Het mag nog even hangen want laten we eerlijk zijn het is nog
hartje winter.
Zilver wordt altijd gelijk geel wanneer je de houtkachel aan
hebt dus we wachten nog even.
Ik wens jullie een heerlijk weekend met de beloofde sneeuw.
Ik hou ervan!!
Yolanda
19 opmerkingen:
Ik vind dat koper inderdaad erg mooi.Is weer helemaal terug van weg geweest.
Fijn weekend
Groetjes Ans
Mooi laten hangen, want dit hoort toch nog echt bij de winter. Het jachttafereel meer bij de herfst...en die blijft gelukkig nog even weg (hoewel je het niet zou zeggen de afgelopen week). Nee, eerst nog een heerlijke lente, een mooie warme (en geen hete!) zomer en dan...ja, dan pas trekken we weer naar binnen voor de herfst. Wat is het toch heerlijk om de seizoenen te beleven!
En eh...dat potje mincemeat...dat zijn toch verschillende soorten vlees? In gebak? Rare jongens die Engelsen....
Fijn weekend!
Liefs, Peetje
Het is maar gied dat je adres niet op je blog staat...de appeltaart ziet er zo uitnodigend uit! En wat een leuk potje, daar heb je vast en zeker al heerlijke bakrecepten voor gevonden. Lief van je dochter! Een feestje om in zo'n gezellige keuken bezig te zijn...het koper past helemaal in de sfeer, helemaal anno nu. Gezellig!
Fijn weekend!
Lieve groetjes, Helena
En wat mij betreft wordt het ook qua weer echt winter! Dat zou pas genieten zijn! Fijn weekend! Groeten,Jacqueline
Je keukenrek heb je prachtig gestyled met het koper!
Groetjes Anita
Leuk toch dat je van sommige dingen geen afscheid kunt nemen. Laat maar lekker even hangen, toch? Fijn weekend!
Het staat heel sfeervol, al dat koper met de oude bakvormen en potten.
leuk van je dochter, zo'n lekker cadeautje!
Ik wens je een mooi weekend!
Lieve groet,
Gerry
Yum! Mincemeat! It makes the most delicious pie! And no real meat, either. Just raisins, apples, orange rind, and suet ( a tiny but of beef fat). If you need a recipe, just let me know. Linda@Wetcreek Blog
Het koper past nog wel een tijdje, het staat/hangt
trouwens prachtig !! Maar ik ben wel benieuwd hoe
alles straks eruit ziet met zilver en jachtservies, mooie
combinatie...ik speur maar gans het internet af naar
een jachtservies...wel te verstaan een betaalbaar en dan is de keuze al beperkter...haha...vlak voor kerst
vond ik toch 12 prachtige borden en schaal met jachtmotief nooit gebruikt alleen uitgestald ter decoratie !! Ik blijf zoeken....
Ene die Mincemeat..dat ken ik niet hoor !!
héél fijn weekend
geniet ervan
Liefs Kathy
Mincemeat ken ik wel en ik weet dat het geen vlees is hihi ;-)
Prachtig dat oude koper in de keuken, inderdaad laten hangen, ik vind het heel mooi!
Fijn weekend!!
Liefs Monica
Mincemeat, nog nooit van gehoord, maar de Engelstalige dame heeft het mooi uitgelegd.
Héél gezellig jouw keuken.
Groetjes
Christel
Yolanda, tienes hermosas fotografias, me encantan los animales pero no matarlos. Muy lindos post.
Wat een gezelligheid in jullie keuken...!...fijne zondag liefs Ria.....niks voor jou gastverkoper in onze winkel..?...liefs fijne zondag Ria...x!
Mincemeat, ik krijg meteen een flashback, kocht het voor het eerst in Londen bij Harrods. Lemmon curd ook. Leuk om weer even terug te zijn in de Kerstsfeer van toen.
Je keuken ziet er heel gezellig uit zo en zonder kachel kun je voorlopig nog niet dus laat het zilver nog maar in de kast.
Lieve groet
Hermine
Wat mooi dat koper bij elkaar!
Zou het ook nog even zo laten hoor!
Mincemeat..nooit van gehoord: weer wat geleerd!;)
Liefs Daniëlle
Mincemeat?? Nooit van gehoord!
En dat koper: zeker laten hangen, het staat zo warm!
groet Trijnie
appel, niervet, rozijnen, krenten, cranberry’s, gekonfijte fruit, bruine basterdsuiker, sinaasappels,
citroenen,amandelschaafsel, koekkruiden, kaneel, nootmuskaat en cognac (alcohol is er al uit)
Jummie ingredienten om mee te bakken toch :)
Dat heb ik in de mincemeat gestopt :) liefs coby
Ik heb ook nog veel koper in de kast. Ik denk toch maar weer tevoorschijn halen. Staat erg mooi bij jou.
Groetjes Saskia
Een reactie posten