maandag 29 november 2010

bosbewoners in de sneeuw.













Ik wil jullie vandaag mee laten genieten van de bezoekers
die bij ons langs komen in het bos waar ik werk.
Vanmorgen nog in herfst sfeer en vanmiddag kwam de winter langs.
De  schoonheid van de sneeuw laten zien. 
Het is heerlijk om op zo'n mooie plek te mogen werken.
Ik werk in een kapschuur waar ik mannen begeleid met een
verstandelijke beperking.
We kloven hout en maken hout decoraties.
Vandaag was het natuurlijk sneeuwruimen geblazen en zorgen
voor onze vogel vrienden.
Iedereen een heerlijke witte winter week toegewenst
Yolanda

woensdag 24 november 2010

Antiek bureau







Een lang gekoesterde wens is uitgekomen.
een 18e eeuws bureau.
Dit was voor mij een onbetaalbare wens.
Tot dit weekend.
We gingen kijken in een loods in Beltrum een heel klein dorp in onze 
omgeving voor een zinken afval ton.
 Tussen al het 70er jaren meubilair.
Ja daar stond dit bureau.
deurtjes uit elkaar, verzakt, verwaarloosd en super smerig!
Een echte opknapper dus!
Heerlijk!
Dit is ook de reden waarom ik geen tijd had om bij jullie 
op visite te komen. 
Nu staat hij te pronken in de kamer.
Ik ben er zo blij mee!!
Weg met de giga linnenkast die eigenlijk veel te
veel licht weg nam. 
Nu een echt heren bureau voor de man des huizes.
Ik wens jullie allemaal een fijne week
met net zoveel geluk als ik heb gehad!
Yolanda

vrijdag 19 november 2010

chique zilver. Een cadeau met een zilveren randje.












 Zilver het is een verslaving!
Ik kan er geen genoeg van krijgen.
Vooral antiek zilver is zo prachtig.
Van mijn man kreeg ik het kleine beursje
voor ons 20 jarig huwelijk.
Fijn zilverwerk geaccentueerd door mooie 
zilveren lijstjes.
Een cadeau met een zilveren randje.
Ik wens jullie allemaal een glanzend weekend!
Yolanda

woensdag 17 november 2010

De laatste blaadjes


Nog even genieten voor de vorst het land
intrekt.


De wilg geknot.
Laat nu de sneeuw maar komen.
Droge vorst met een spiegelgladde ijsbaan.
Ik heb er zin in.
fijne week
Yolanda

vrijdag 12 november 2010

Hij komt, hij komt.....Heerlijk speculaas met chocolade melk


Ooh kom er eens kijken!!
Wat ik hier voor heerlijkheden heb.
Morgen is het weer zo ver.
De sint komt en het is weer tijd voor speculaas
Maar is dit wel echte speculaas???



Ze zijn gemaakt in mijn verzameling oude planken.
 Deze zullen deze weken nog wel vaker voorbij komen.
Het speculaas is echter zout brooddeeg. 
Heerlijk om daarmee te decoreren zonder dat ze opgegeten worden.
Ik kan er zelf dan ook prima afblijven.
Wel met speculaaskruiden gekruid dus ze ruiken heerlijk!

Ik wens jullie allemaal morgen
een heerlijke Sinterklaas dag
en voor vanavond
Hoor de wind waait door de bomen.
lekker warme choco met speculaas
zullen we wachten op de oude baas.
Yolanda

dinsdag 9 november 2010

Middeleeuwse venkelkoekjes


Was ik toch getikt voor een kook recept.
Tja wat ga je daar nu mee doen?
Kom ik een heel oud middeleeuws recept tegen van
venkelzaadkoekjes
Zo lekker!!!


Zien ze er niet geweldig uit!
Mooi grof van structuur net zoals dat in de middeleeuwen was.
en de smaak ?
Om je vingers erbij op te eten!!
Wel een paar dagen op de schaal laten staan dan worden ze zacht
en zijn ze helemaal lekker.
Net uit de oven zijn ze nogal hard maar dat mag
de pret niet drukken.


Benodigdheden

250 gram speltmeel of bloem
250 gram suiker
80 gram boter
10 gram anijszaadjes of venkelzaad
2 eierdooiers
1 eetlepel melk
1 snufje zout

Meng in een kom alle ingrediĆ«nten door elkaar
en kneed er een stevig deeg van.
Draai het deeg steeds om en om zodat er lucht bij komt.
Soms iets melk toevoegen voor  een soepel en glad deeg.
15 minuten onder een vochtige doek laten rusten op een koele plaats
Maak er krakelingen van of  andere vormen.
Bak ze ongeveer in 20 minuten gaar op 180 graden (voor verwarmde oven).
bestrijk ze vervolgens met losgeklopt ei.
strooi er grove suiker over en laat ze in de nog warme
oven (wel uitzetten) nadrogen.


Eet smakelijk!!! 

Yolanda

vrijdag 5 november 2010

20 jaar getrouwd





20 jaar zijn wij samen op reis.
Een reis vol ervaringen
zorgvuldig opgeslagen in ons koffertje.
Elk jaar komen er weer nieuwe bij.
Dierbare momenten die we niet moeten vergeten.
Ze zijn er als mooie ervaringen maar ook als zware tijden.
Dit koffertje houdt ons bij elkaar.
De roos staat voor het heden
Sterk maar ook kwetsbaar.
We moeten haar goed verzorgen.
Alle liefde geven die we nodig hebben om te
bloeien.
Ik hou van de reis die we samen ondernemen
en zou er geen dag van willen missen.



Yolanda



woensdag 3 november 2010

herfst gebak


Herfst gebak
Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook om zijn heerlijke
geur te verspreiden.
met de essence van kaneel vult het de kamer met
een heerlijk herfstgevoel.







Yolanda

Pagina's